Search
Generic filters
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
NAČELNIK OPĆINE NOVI GRAD SARAJEVO

mr. Semir Efendić

Rođen je 4. septembra 1983. godine u Goraždu. Magistar je javne uprave, a osnovnu i srednju školu završio je u Sarajevu. Fakultet političkih nauka Univerziteta u Sarajevu završio je kao jedan od naboljih studenata u generaciji 2007. godine. Diplomirao je na predmetu "Politička filozofija". Postdiplomski studij završio je na Fakultetu za ekonomiju i administraciju Univerziteta Malaya u Kuala Lumpuru u Maleziji, koji se ubraja među 100 najboljih univerziteta u svijetu. Zbog visokog prosjeka ocjena na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu bio je angažovan i kao demonstrator na predmetima "Opća politologija" i "Historija socijalne i političke misli u BiH".

Još u toku dodiplomskog studija započeo je sa profesionalnom edukacijom u oblasti političke prakse vezane za procese demokratizacije jugoistočne Evrope i integracije regiona u Evropsku uniju. U organizaciji "Robert Šuman" instituta prošao je seriju edukacija kroz ciklus "Mladi lideri jugoistočne Evrope" koja je obuhvatala različite teme iz pomenutih oblasti, a održavala se u gradovima Evropske unije - Beču, Briselu, Štokholmu, Budimpešti, itd. Veoma bitna radna iskustva i znanja stekao je u periodu od 2007 - 2009. godine, kada je radio u Ministarstvu obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo. Uporedo sa postdiplomskim studijem 2009. godine radio je i u privatnoj kompaniji "MAC's Medical", gdje je bio angažovan sve do novembra 2012. godine.

Trenutno mr. Semir Efendić predstavlja Općinu Novi Grad Sarajevo, ali i Bosnu i Hercegovinu u dva značajna tijela van granica, predstavnik je Bosne i Hercegovine u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Evrope, na prijedlog Saveza Općina i Gradova FBiH, te je izabran za kopredsjednika i člana Upravnog odbora Unije općina turskog svijeta (TDBB), koja broji preko 1.100 općina i gradova iz 28 zemalja svijeta.

@2022 – Općina Novi Grad Sarajevo. Sva prava pridržana. Design by Sejkan Design

X