Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Poljoprivreda

od admin

 

Jedinstveni projekat Općine Novi Grad Sarajevo – Bosanska tržnica otvoren 2014.godine, nastala s ciljem povezivanje zadruga iz povratničkih sredina diljem Bosne i Hercegovine te promocije domaćih proizvoda

Bosanska tržnica je mjesto spajanja ljudi, proizvoda, tradicije i običaja, poseban projekat koji na prostoru BiH ima višestruki značaj za razvoj bh.privrede

Kupovinom zdravih i isključivo domaćih proizvoda direktno povećavamo broj zaposlenih u agrobiznisu, te utičemo na povećenje domaće proizvodnje i broj radno angažovanog stanovništa na poljoprivredi gdje se stvara perspektiva zdrave ishrane i stila života.

 

 

 

 

Aktuelnosti:

Farmer web portal

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva je izradilo i pokrenulo Farmer portal, najsavremenije informatičko rješenje namijenjeno svim poljoprivrednim proizvođačima upisanim u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata kao i onima koji će to postati sa ciljem bržeg pristupa informacijama u registru i jednostavnijeg praćenja obrade zahtjeva za poticaje.

„ Zahvaljujući Farmer portalu svaki registrirani poljoprivrednik moći će vidjeti na koje poticaje ostvaruje pravo na osnovu prijavljenih resursa u Registru poljoprivrednih gazdinstava za tu godinu. Također, poljoprivrednici će moći izravno elektronski preuzimati popunjene obrasce za prijavu na poticaje i prijavu proizvodnje, što će im olakšati procedure ostvarivanja prava na podsticaje kao i pregled i praćenje statusa obrade podnesenih zahtjeva za novčane podrške.

Farmer portal svim zainteresiranim na jednom mjestu takođe nudi pristup zakonima, pravilnicima i drugim  relevantnim propisima.

Registrirani poljoprivrednici pristupaju portalu unosom svoga korisničkog broja (broj klijenta) i lozinke (broj poljoprivrednog gazdinstva) koji dobiju prilikom registracije u svojoj općini.

 

Javni poziv – sufinansiranje samozapošljavanja i zapošljavanja u poljoprivredi

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva  je u saradnji sa Federalnim zavodom za zapošljavanje dana 31.05.2017.godine objavilo   Javni poziv za učešće u Programu  sufinansiranje samozapošljavanja i zapošljavanja u poljoprivredi svim registrovanim poljoprivrednicima koji žele pokrenuti obrt ili uposliti dodatnu osobu na postojeću obrtničku djelatnost. Više podataka o objavljenom javnom pozivu možete naći  na linku  http://fmpvs.gov.ba/V_2/novosti_j?i=348&l=bh.

 

@2022 – Općina Novi Grad Sarajevo. Sva prava pridržana. Design by Sejkan Design