Saopćenje za javnost povodom plavljenja podvožnjaka u Buča Potoku

Obzirom da je zbog kiše koja je padala u poslijepodnevim satima podvožnjak u naselju Buča Potok poplavljen,Služba civilne zaštite Općine Novi Grad Sarajevo u saradnji sa Trećom PU Novi Grad obustavila je odvijanje saobraćaja na ovoj dionici puta.

Iako je zbog čestog plavljenja podvožnjaka u ovom dijelu grada, nedavno ugrađena pumpna stanica za prikupljanje oborinske vode, prema saznanjima Službe civilne zaštite, do plavljenja je došlo zbog toga što pumpna stanica još nije priključena na izvor napajanja električnom energijom.

Općina Novi Grad Sarajevo ne raspolaže informacijom kada će pumpna stanica biti u funkciji, obzirom da je ugovor za njeno postavljanje potpisan između Direkcije za puteve Kantona Sarajevo i izvođača radova, kojim je definisan krajnji rok za njeno stavljanje u funkciju.

Prema informacijama koje smo dobili od izvođača radova, problem što postrojenje još nije priključeno na elektro-mrežu, je taj što Elektrodistribucija nije odobrila priključak, iako je izvođač radova po završetku postavljanja pumpne stanice, podnio zahtjev za odobrenje priključka, međutim  iz Elektrodistribucije su tražili dostavljanje dodatne dokumentacije u vidu atesta i sl.

 

PRES SLUŽBA OPĆINE