Uz Dan Mjesne zajednice Alipašino Polje C-1 obilježen i Dan državnosti BiH

Prigodnim programom učenika Osnovne škole „Meša Selimović“ koji su nosili zastave Bosne i Hercegovine i polaganjem cvijeća na spomen - obilježje šehidima i poginulim borcima Armije Republike Bosne i Hercegovine kod škole „Meša Selimović“ jučer je uz Dan ove Mjesne zajednice obilježen i 25. novembar - Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Okupljenim građanima, predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti, učenicima i nastavnom osoblju obratio se Mustafa Tanović, predsjednik Savjeta ove Mjesne zajednice, koji je kazao da se uz Dan mjesne zajednice, na ovom mjesnom području već tradicionalno obilježava i jedan od najznačajnijih datuma u historiji naše zemlje – Dan državnosti Bosne i Hercegovine. To je i prilika da se sjetimo svih naših šehida i boraca koji su za odbranu naše zemlje od agresora dali svoje živote.

Obilježavanju je prisustvovao i načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić sa saradnicima. Uz čestitke za Dan mjesne zajednice i Dan državnosti Bosne i Hercegovine, načelnik je pohvalio rad ove MZ koja tradicionalno svoj dan obilježava uz 25. novembar i odavanje počasti poginulim braniteljima naše domovine, te drugim aktivnostima.

Cvijeće na spomen - obilježje položile su delegacije Općine Novi Grad, Savjeta MZ "Alipašino Polje C-1", Općinskog vijeća Novi Grad, a obilježavanju su prisustvovali rodbina i prijatelji poginulih, učenici i nastavnici škole "Meša Selimović" sa direktorom Ekremom Jahićem i građani. Učenjem Fatihe i minutom šutnje sjetili su se najhrabrijih sinova naše domovine, koji su u temelje slobodne i nezavisne BiH ugradili svoje živote.  

Nakon uvodnih obraćanja, odavanja počasti poginulim braniteljima i kulturnog programa, u prostorijama Mjesne zajednice održana je svečana sjednica na kojoj su pojedincima i kolektivima uručene zahvalnice za doprinos u razvoju ove Mjesne zajednice.

 

PRES SLUŽBA OPĆINE